Retseptid
Peas Out! liitis jõud Maru Maitsete Maailmaga, et tuua kõigi täistaimsete elamuste otsijateni kolm lihtsat ja mõnusat suveretsepti. Kolm toitu, mida on ühtviisi mõnus valmistada nii jaanilõkke ääres, kodusel õhtusöögil või miks mitte lihtsalt sõpradega ajaveetmiseks. Seega, sukeldu koos Maruga kodumaisessee suvesse ning naudi. Inspireeeru ja naudi.
Fotod: Siim Vahur
Peas Out! pihve ning (Hot or not!) hakkmassi saab osta VLND Burgeri Balti jaama turu müügiletist ja Woltist Peas Out! Shopist.
Häbitult lihtne võiku, kes tahaks olla burger
Peas Out täistaimne pihv on ideaalne muidugi Katsu Sando tegemiseks, kui suur igatsus peal. Burgerit võib samuti teha, aga selge on see, et jaanilaupäeva hommikul pole enam ühtegi burgeri kuklit, mitte üheski poes alles. Ja lõppeks ongi kaerane röstsai palju tervislikum. ;)
Vaja läheb:
niipalju pihve, kui sööjaid
niipalju juustuviile, kui sööjaid või topelt
2x samapalju röstsaia viile, kui sööjaid
taimset majoneesi + kimp ürte, pisut sidruni mahla ja parasjagu Srirachat
peotäis salatilehti või rukolat sööja kohta
mõned lahked viilud tomatit
mõned õrnad värske kurgi laastud
parasjagu jalopeno viile või lausa värsket tšillit
mõni träps sibulat, värsket või marineeritud
Alusta sellest, et tuunid ära taimse majoneesi. Vala majo topsi, kuhu mahub nuimikser sisse. Lisa ürdid, sidruni mahl ja pisut tulist tšillikastet ning surista õrnroheliseks mõnusaks kastmeks. Rösti saiaviilud grillil, aga ära söeks lase! Maitsesta pihvid soola ja pipraga. Kes teab juba ette, et tulitav suu on parim, jahvatab tšillit ka peale. Grilli pihvid ühelt poolt, pööra ning lao juustuviilud peale. Taimsed, ofc! Peas Out ju! Määri saiadele rohelist kastet, salatitutsakas, poeta sinna vahele tšilli kettaid või jalopenod, mõned tomativiilud ja sibul, siis pihv ning teine, kastmega roheliseks võõbatud sai, peale. Hammusta! Mõnus krõbedus, suitsusus ning vahepeal üllatavad tulised ampsud.
Lähis-Ida hõnguga kartuli ja Peas Out hakkmassi kotletid köömnesse majo’ga
Kotletid meeldivad alati kõigile, olgu nad suured või väikesed või lausa rõõmsalt taimsed! Kui eelistad tuliseid, siis kasuta kohe ’nduja massi, aga kui sööjate hulgas on ka lapsi või lihtsalt mahedama toidu armastajaid, siis on see ideaalne. Head nii otse pannilt, aga ka külmalt, järgmisel hommikul. Ideaalsed päikesetõusul ja piknikule kaasa pakkimiseks!
Vaja läheb:
1 punane sibul
2 küüslaugu küünt
3-4 keedetud kartulit
500 g Peas Out hakkmassi
1,5-2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1,5-2 tl jahvatatud koriandriseemneid
3 tl mooniseemneid
3 spl maitsepärmi
soola ja pipart, maitse järgi
pisike punt värskeid ürte (petersell, koriander, münt, laugulised jne)
0,3 l kodust vegan majoneesi, maitsestamata sojajogurtit või taimset (poe)majoneesi
1-1,5 tl hakitud köömneid
soola ja pipart
sidruni mahla
värskeid ürte
kõrvale kurgi laastusid või suviseid soolakurke
Puhasta sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Suru keedukartul kahvliga katki ning sega kõik suures kausis ühtlaseks. Maitseaineks erinevaid vürtse ja naeratuste lõbustamiseks pisut mooniseemneid. ;) Meki soolsust ning vajadusel jahvata juurde. Vormi kotletid või pallikesed, suured või väikesed ning prae pannil või grilli tuliste süte kohal. Sega taimsele majoneesile (eriti mõnus, kui ise tehtud täistaimne majo) või sojajogurtile jahvatatud või hakitud köömneid, neid kõige tavalisemaid. Pisike peotäis ürte, kus kindlasti võiks olla ka piparmünti, haki samuti sekka.
Peas Out `ndujaga täidetud pisikesed piprad ja padrone’d
Peas Out ’nduja on täiesti geniaalne leiutis! Teed lõkkes tuhakartuleid, lõikad pooleks ja määrid ’nduja massi keskele ning küpsetad veidi veel ja niristad siis üle külma taimse kastmega ning hakid kõrvale päikesekollaseid tomateid. Või surud massi oksa ümber ning grillid sedasi kenasti, kuni ümbert krõbe ja hammustades tulitab suus mõnusasti. Või praed kergelt läbi ning poetad pita taskusse või lavashi keerdudesse koos suvise õrna kapsa, nektariini viilude ning oblika lehtedega. Määrid tortilla peale, pisut juustu ja värsket tomatit ning teine peale ja hops! Grillile ning tuline amps valmis! Või teed pisut näputööd, nagu Maru ning poetad magusate paprikate sisse vürtsika tšillitulise massi.
Vaja läheb:
Paras ports pisikesi paprikaid u 10 cm pikad või siredad-saledad pikad
Peas Out ’nduja massi
Lõika paprikatel ots maha ning kraabi seest ettevaatlikult tühjaks, et „tasku“ katki ei läheks. Täida paprikad massiga ning grilli tuliste süte kohal, kuni küpsed. Grillihooaja lõppedes saab suurepäraselt pannil või ahjus küpsetada. Ääretult lihtne aga seda maitsvam!